Suchožlebská drakiáda 2018

19. 11. 2018 | Martin Rak

Suchožlebská drakiáda 2018

Letošní podzim v chatové osadě Suchý Žleb byl opět ve znamení Suchožlebské drakiády. Již devátému ročníku v původním říjnovém termínu nepřálo počasí, ale v náhradním listopadovém bylo již vše v naprostém pořádku. Téměř čtyři desítky dětí, které doprovázeli rodiče i prarodiče, si pohybem užívaly slunečné odpoledne. Drakiádu opět připravilo, nejen pro děti z chatové osady, Sdružení Suchý Žleb, Hlubočky, z.s.

Tradičním místem konání Suchožlebské drakiády je louka a kopec při vjezdu do horní části chatové osady. Ideální slunečné a větrné podmínky přály všem aktivitám. Jako každý rok se děti nejprve zaregistrovaly a poté vyrazily na vrcholek kopce. Registrační pilotní průkaz sloužil nejen k pouštění draka, ale i k zapsání splněných dalších úkolů či na získání občerstvení.

Na děti čekala jednotlivá stanoviště. Lov bizona spočíval v přesném hodu na cíl, chůzí po laně si zase každý mohl vyzkoušet udržení rovnováhy. Oblíbenou aktivitou byl hod bolasem i kopání na bránu. Každý dětský účastník se mohl v průběhu odpoledne zdarma občerstvit. Všichni také mohli shlédnout ukázku dvojnásobného mistra Evropy v leteckém modelářství Jiřího Vejmoly. Stejně jako předchozí ročníky i letos byly děti za svůj aktivní přístup odměněny hodnotnou dárkovou taškou. Navíc byly vyhodnoceny jednotlivé soutěžní kategorie. Nejmenší drak se jmenoval Anděl, a protože jako jediný byl i ručně vyrobený, získal jeho majitel Dominik Čech diplom i za draka nejoriginálnějšího. Drakem největším se stal Rudý jestřáb od Matyáše Hofírka. Nejvyšší vzlet potom dosáhl drak Stíhačka Rendu Drahoše.

Indiánský konec léta byl zakončen ochutnávkou brambor pečených v horkém popelu.

Fotogalerii ze Suchžlobeské drakiaády najdete ve Fotoalbu Suchožlebská drakiáda 2018.

Kontaktujte nás

Sdružení Suchý Žleb, Hlubočky z.s.
Krapkova 10
779 00 Olomouc
email: info@suchyzleb.cz

Naši činnost podporují

Olomoucký kraj

město Olomouc

obec Hlubočky
TOPlist