Ideální sněhové podmínky

02. 02. 2010 | Martin Rak

Celou Českou republiku pokryla sněhová peřina. Ideální podmínky pro vyznavače zimních sportů panují i v chatové osadě Suchý Žleb.

V noci na dnešek připadl čerstvý sníh. Celkem dosahuje sněhová pokrývka více než 30 cm. Na kopci v horní části osady se tak bobuje, sáňkuje i lyžuje. Na své si na přilehlých loukách přijdou i běžkaři. Teplota se přes den pohybovala kolem pěti stupňů pod nulou a slunce si marně hledalo cestu mezi mraky.

Nadšení ze sněhové nadílky a teploty hluboko pod bodem mrazu nesdílí silničáři a technické služby. Velká města i malé obce nestíhají uklízet silnice ani chodníky. Příjezdová komunikace do chatové osady je však protažena. Přesto, pokud se chystáte na chatu, jeďte maximálně opatrně. Sníh ukrývá ledovou vrstvu!

V pondělí 15. února začínají dětem v Olomouckém kraji prázdniny. Doufejme, že jim zimní počasí vydrží a že si tak budou moci užít sněhu aspoň o jarních prázdninách, když tomu tak nebylo o těch zimních. Vrstva sněhu v nedalekém Ski Areálu Hlubočky i díky technickému sněhu (www.skiarealhlubocky.cz) však dosahuje 80 cm. A tato snad vydrží i výraznější oteplení!

středa 3.2., 8:30: Přes noc napadlo nových patnáct centimetrů sněhu a kdo nemusí, ať na chatu raději nejezdí. Silnice do osady není po ránu protažená. Navíc stále hustě sněží a fouká silný vítr.

Kontaktujte nás

Sdružení Suchý Žleb, Hlubočky z.s.
Krapkova 10
779 00 Olomouc
email: info@suchyzleb.cz

Naši činnost podporují

Olomoucký kraj

město Olomouc

obec Hlubočky
TOPlist