Děti se loučily s prázdninami

12. 09. 2010 | Martin Rak

Děti se loučily s prázdninami

Letní prázdniny skončily a začal nový školní rok. Rozloučení s létem pro děti nejen z chatové osady Suchý Žleb uspořádalo Vzájemně prospěšné sdružení majitelů chat osady Suchý Žleb, Hlubočky občanské sdružení, s materiální podporou několika partnerů a s finanční podporou Olomouckého kraje.

Sobotní ráno poslední srpnový víkend pršelo, přesto sportovní a hravé aktivity přilákaly do chatové osady více než třicítku dětí ve věku od jednoho do šestnácti let. Tradiční zakončení letních prázdnin připravili organizátoři netradičně. Cestu pohádkovou osadou z úvodu prázdnin nahradil skalní golf. Na skálu šplhat nikdo nemusel, ale golfový pažit hledat také nemusel. Exkluzivní golfová dráha pro malé i velké vedla prostorem dolního sportoviště. Každý soutěžící musel dopravit míček do připravené jamky větví. Novinky čekaly na děti i na sportovišti: skákací nafukovací hrad Aladin či chatařský bowling. Jen polínka místo kuželek nahradily na poslední chvíli plastové kelímky. To ale nemohlo děti odradit. Sportovní aktivity byly rozmístěny na několika stanovištích na ploše sportoviště v dolní části osady. Děti mohly vyzkoušet střelbu na basketbalový koš či fotbalovou branku, zahrát si badminton, zaskákat si panáka. Cvičení rovnováhy doplnily aktivity na rozvoj motoriky. Po celé odpoledne bylo pro děti připraveno zdarma občerstvení. Pomerančový džus a čokoládové mufinky od Mc Donald´s. Ukázku leteckých modelářů vystřídal lodní modelář. Po vodní hladině se proháněla loď na dálkové ovládání, která zaujala nejen děti, ale i mnohé dospělé tatínky. Po půlhodinové ukázce se otevřely pro děti modelářská a výtvarná dílna. Děti mohly připravit pro sebe, své rodiče, prarodiče i kamarády dáreček z prázdnin. Při zápisu obdrženou plechovku Pepsi, rodiče vychlazeného Gambrinus piva, proměnily děti v rumba kouli. Šikovné prsty namalovaly obrázek či vyrobily pestrobarevnou svíčku. Po společné fotce s historickou vlajkou osady následovalo vyhlášení výsledků a předání dárků. Všechny děti dostaly odměny. Taštička složená z pastelek, omalovánek, skládaček, dětských časopisů, nafukovacích balonků doplnily kartičky na zmrzlinu k Mc Donald´s, bonbonky a sladkost. Večerní program odstartoval tradiční průvod masek s lampiony z horní části chatové osady k připravenému ohni, kde se opět opékaly špekáčky a hrálo na kytaru. Zpívánky si mohl vyzkoušet každý. Tentokrát čekaly nejen sladké odměny, ale třeba i hudební cd, pohádková dvd či plyšová zvířátka. Překvapení čekalo po setmění pod přístřeškem kiosku. Živou hudbu nahradilo karaoke a zaujalo nejen děti, ale i jejich rodiče. Zpívaly se tak známé pohádkové písně stejně jako skupina Kabát.

Dobrou náladu doplnila spousta zážitků, které nepokazilo ani podzimní počasí.

Partneři dětského dne:
Gemare Agency, BastArt, Olomoucký deník, Česká spořitelna, Mc Donald´s, Naše adresa, Rádio Haná, SK Sigma Olomouc

Připravujeme: v průběhu podzimu proběhne 1. ročník Suchožlebské drakiády. O termínu vás budeme včas informovat na www.suchyzleb.cz a informátorech přímo v chatové osadě Suchý Žleb.

Fotografie z akce najdete zde.

Kontaktujte nás

Sdružení Suchý Žleb, Hlubočky z.s.
Krapkova 10
779 00 Olomouc
email: info@suchyzleb.cz

Naši činnost podporují

Olomoucký kraj

město Olomouc

obec Hlubočky
TOPlist