Vážná porucha kabelového vedení

01. 03. 2011 | Martin Rak
Vážná porucha kabelového vedení

V minulý dnech, přesněji dne 13. 2. 2011, došlo k vážné poruše na kabelovém vedení v chatové osadě Suchý Žleb.

K čemu přesně došlo, popisuje Stanislav Martinec, člen výkonného výboru Vzájemně prospěšného sdružení chatové osady Suchý Žleb, Hlubočky o.s.. „Ve skříni č. 39 došlo k uhoření nulového a jednoho fázového vodiče,“ sdělil Stanislav Martinec. „Při hledání poruchy jsem požádal ČEZ o zjištění a odstranění závady, ale pracovníci ČEZu pouze přijeli k TS a konstatovali, že je vše v pořádku. Následně jsem prošel celou spodní větev a poruchu jsem našel,“ popsal problém Stanislav Martinec. „Při této příležitosti jsem byl nucen konstatovat žalostný stav naší elektroinstalace v chatové osadě, včetně nutnosti nátěru skříní,“ řekl Stanislav Martinec. „Podle mého názoru je třeba minimálně jednou za rok provést vyčištění skříní a dotažení všech spojů, jinak hrozí opravdový kolaps tohoto zařízení,“ varuje Martinec. Ten dále navrhl osadnímu výboru, pro vyjasnění situace a stabilizaci současného stavu a případné opravy, setkání v co možná nejkratší možné době. „Je nutné najít nějaké rozumné kompromisní řešení. Vůbec mi nejde o nějakou žabomyší válku mezi "dolňáky a horňáky", ale o řešení současné nedobré situace,“ uzavřel Martinec.

Kabelové vedení bylo budováno před mnoha lety, kdy nainstalované spotřebiče v jednotlivých chatách byly jiné, než jsou dnes.

Z historie elektrifikace chatové osady:

Elektrifikace (dokončena v r. 1978)

Vzorným přičiněním všech členů samosprávy a všech zájemců z řad chatařů došlo v letech 1978–80 k vybudování přípojky na elektrickou síť se samostatným transformátorem a k elektrifikaci celé osady. Byl to čin průkopnický, k velkému prospěchu všech obyvatel osady. Při kolektivních pracích pak všichni účastníci projevili iniciativu a velké pracovní úsilí, které umožnilo realizaci celé stavby v necelém roce. Při elektrifikaci chatové osady se svou prací nejvíce podíleli p. Z. Rak (předseda pracovního výboru), p. Komárek (pokladník), p. Lipenský (technicko-právní práce), p. Smékal (organizace brigád a propagací), p. Sázel (zajištění výroby rozvaděčů), p. Okleštěk Vlastimil (realizace VN, styk s Energetickými závody) a p. Hemerka (revize).

Kontaktujte nás

Sdružení Suchý Žleb, Hlubočky z.s.
Krapkova 10
779 00 Olomouc
email: info@suchyzleb.cz

Naši činnost podporují

Olomoucký kraj

město Olomouc

obec Hlubočky
TOPlist