Drakiáda 2011 – loučení s podzimem

02. 11. 2011 | Martin Rak
Poslední říjnovou sobotu proběhl v chatové osadě Suchý Žleb II. ročník Suchožlebské drakiády. Rozloučení s podzimem zorganizovalo Vzájemně prospěšné sdružení majitelů chat osady Suchý Žleb, Hlubočky občanské sdružení.

Fotografie z drakiády si můžete prohlédnout tady.

Suchožlebské drakiády se na kopci při vjezdu do horní části chatové osady v sobotu 29. října zúčastnilo přes dvacet dětí. Ale přišly nejen děti, ale zapojili se i dospělí, rodiče i prarodiče.

Stejně jako v loňském roce i letos se musel každý pilot nejprve zaregistrovat. Sebe i svého draka, který navíc prošel důkladným přeměřením, jestli splňuje všechny náležité parametry pro vzlet do oblak. Teprve poté získal pilot pilotní průkaz a mohl odstartovat. Nad chatovou osadou se vznášeli papíroví i plastoví draci, malí i velcí, draci z obchodu i doma vyrobení. Vzduchem se však proháněla i letadla a vrtulník, ovládané Jiřím Vejmolou, několikanásobným Mistrem Evropy v leteckém modelářství. Všechny děti poté soutěžily v hodu papírovou vlaštovkou, dostaly drobné dárečky a vítězové jednotlivých soutěžních kategorií potom ještě další odměnu:

Soutěžní kategorie:

- nejmenší drak: Momo - Davídek a Monička Pospíšilovi
- největší drak: Šašek – Nikolka Bubeníková
- nejhezčí drak: Kačenka – Davídek Kubín
- nejoriginálnější drak: Pirát – Adámek Rak
- nejvyšší vzlet: Sigmák – Martínek Rak

Po celou dobu slunečného podzimního setkání byl pro všechny dětské účastníky připraven teplý čaj, dospělí se mohli zahřát podzimním punčem. Všichni společně potom ochutnali v popelu pečené brambory.

Kontaktujte nás

Sdružení Suchý Žleb, Hlubočky z.s.
Krapkova 10
779 00 Olomouc
email: info@suchyzleb.cz

Naši činnost podporují

Olomoucký kraj

město Olomouc

obec Hlubočky
TOPlist