Suchožlebská drakiáda 2014

28. 10. 2014 | Martin Rak
Suchožlebská drakiáda 2014

Měsíc říjen v chatové osadě Suchý Žleb není jen symbolem podzimu, ale především měsícem, kdy se koná již tradiční drakiáda. Její již 5. ročník pořádalo opět Sdružení Suchý Žleb Hlubočky o. s. a potřetí ve spolupráci s Jezdeckým klubem Hlubočky o. s. Stejně jako v loňském roce se tak drakiáda konala na dvou místech a téměř 40 dětí, se svými rodiči i prarodiči, se výborně bavilo.

Suchožlebská drakiáda odstartovala opět na kopci při vjezdu do horní části chatové osady. Povětrnostní podmínky tentokrát nebyly úplně ideální. Nepršelo, ale ani nefoukalo. Každý účastník nejprve prošel pečlivou kontrolou, kdy musel zaregistrovat sebe i svého draka včetně fotodokumentace. Až poté, s pilotním průkazem v kapse, mohl svého draka vypustit k nebesům. Nad kopcem při vjezdu do chatové osady se stejně jako v předchozích ročnících proháněli draci různých rozměrů, draci papíroví i plastoví, draci doma vyrobení i v obchodě koupení! Nad hlavy všech se poté vznesly balonky naplněné heliem, které si děti mohly vypustit i se svým přáníčkem až do oblak. Vyzkoušet si mohly i obří bublifuk. Své umění přijel opět ukázat i Jiří Vejmola, několikanásobný Mistr Evropy v leteckém modelářství. Následovalo ocenění všech zúčastněných dětí taškou plnou překvapení a vyhlášení soutěžních kategorií:

- nejmenší drak: Lvíček – Sára Rosmannová
- největší drak: Vojenské letadlo – David Rifler
- nejkrásnější drak: Pavlík – Pavel Soviar
- nejoriginálnější drak: Tajfun – Tadeáš Vymětal
- nejvyšší vzlet: Batman – Matyáš Hofírek

Všichni se poté přesunuli na druhou část drakiády, která se opět konala v Jezdeckém klubu Hlubočky. Tam čekala na děti jednotlivá stanoviště. Vyzkoušet si mohly indiánské aktivity jako jízdu na koni, chůzi po říčních kamenech, motorickou dráhu, lov bizona, hod bolasem, střelbu ze vzduchovky a nově i opékání na ohni.

Po celou dobu podzimního setkání byl pro všechny dětské účastníky připraven teplý čaj, pro dospělé potom podzimní vinný punč a v popelu pečené brambory.

Fotografie z Drakidády 2014.

Kontaktujte nás

Sdružení Suchý Žleb, Hlubočky z.s.
Krapkova 10
779 00 Olomouc
email: info@suchyzleb.cz

Naši činnost podporují

Olomoucký kraj

město Olomouc

obec Hlubočky
TOPlist